BARISAN NASIONAL BARISAN KITA

Monday, February 16, 2009

PAKATAN YANG PELIK, LUCU DAN MEMBADUTKAN DIRI MEREKA

Pagi2 santapan musti kena baca news paper, itu mungkin santapan bagi mereka yang gemar akan berita terkini dan sensasi mengenai Dunia dan Malaysia.

Kat tempat Mawar ni, paper lambat sket maklumla kira jauh dari kota metropolitan yang mencetak kecuali akhbar tempatan awal pagi boleh la dapat..jadi tak menyempat2 baca yang nyata guna alam maya la..

Utusan Online, Zambry kata Pakatan pembangkang pelik, lucu - Mawar tambah je mereka ni suka membadutkan diri membuat org merasa lucu dan terketawak sampai teguling2 kat depan laptop.

Yang pakatan sewel pembangkang mahu merujuk pelantikan Menteri Besar dan enam Exco kerajaan negeri baru kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak pada Rabu ini buat apa??? kunun??

Aku ni bukan lah lulusan phd undang2...yang pakatan ini smua ada PHD tahap maharaja zaman neolitik wa wa wa semua ada perasaaan hasrat dengki, dahlah d timpa badai gelombang perbuatan sendiri suka jadi badut nak memalukan diri sendiri. Membodohkan rakyat menyusahkan orang.

Kalau Menteri Besar Perak (BN) sendiri yang melantik dirinya dia lah yang salah, dah Sah2 beliau diberi mandat oleh Sultan. Buat kiasan2 pulak kalau berani terus lah kepada niat, saja ja guna perang saraf2, nak berkias tak kena pada tempatnya! memang dasar badut.

Teringat pulak Mawar bait2 puisi Pang5 :

'Derhakalah demi rakyat biasa dapat menjadi Raja baru Malaysia '...

'Derhakalah dan malaikat pasti bertanya :'
"tidakkah kamu tahu derhaka pada Raja sama derhaka kamu kepada Allah yang Esa ?"


Sendiri Mau Pikirla Badut2 Pakatan!

6 comments:

Cheguman said...

tak lama lagi Selangor la jadi Pakatan Ranap!!

Hasan Ali pun bengang dengan Khalid.

MAWAR BERDURI said...

salam cheguman?

mudah2an..amin masin tangan mu chegu menaip.

tq sudi lawat2 taman sya ni! uh uh

Sedingin Salju said...

PR kena tukak jadi PS pakatan seks. Semua depa mau. Mengarut.

Senapang Patah said...

wah hebat betul saudari berkarya.. Susah nak dapat bunga yang banyak duri di alam maya ni...

Pakatan ni bukan sahaj Lucu, pelik, badut malahan macam babun...

Apa2 pun SP setuju dengan pendapat cheguman, SP pun ada dengar jugak khabar2 agin tu.. insyaallah pakatan akan ranap di Selangor.

Kalau tempat saudari susah nak dapat news paper, masuklah ke laman blog abg.. hehehe abg kunun...

MAWAR BERDURI said...

sedingin salju!

uh uh hebat juga bah nama tu, boleh kita tolong daftarkan kalau badut2 ni tak da masa he he

MAWAR BERDURI said...

waduh2 senapang patah?

abg ya nama mu he he...di layan bah kalau kau syak.