BARISAN NASIONAL BARISAN KITA

Thursday, January 29, 2009

BUBAR SAYAP PARTI IDEA NYANYUK

Mawar rasa tak relevan lansung idea nak bubarkan sayap parti dalam UMNO.
Untuk menentang pembangkang yang kian trep ok di bumi Malaysia ni, sayap parti perlu diperkuat, jentera perlu di kemaskan dan dimantapkan bukan di bubarkan.

Sayap parti seperti pemuda dan puteri bagi Mawar sangat relevan untuk generasi muda bertapak dan menjadi sebahagian dari penyambang kepada suara2 dalam mewarnai dunia politik di Malaysia.

Politik Wang? sayap parti di persalahkah! tak setuju!

Janganlah mengeruhkan keadaaan dengan idea2 yang sangat tidak dapat diterima oleh generasi muda seperti ku.

Semoga UMNO terus dapat diperkemas dan menjadi Jenama yang lebih berkualiti dan mampu menjadi wadah untuk memperkukuhkan agama dan bangsa.

7 comments:

belut said...

mawar ni bunga yg harum dan menarik semua org. seiring dgn bunga yg wangi dan menarik, bahasa hendaklah dijaga.

saya setuju parti sayap penting, pemuda dan pemudi. tapi kalau kita sebagai anak, nak komen tu jgnlah kasar sgt. jgn lah yg tua kita kata nyanyuk. ibarat anak dgn ibubapa. mesti ada adapnya. tak perlu siarkan kat blog awak ulasan saya ini. cukup sekadr utk awak baca shj.

MAWAR BERDURI said...

bah? nanti aku lantik smua lelaki d muka bumi ni jadi bapak aku.

Baru aku kirim kan salam hormat pada yang berkenaan kerana memberi idea yang bernas. tq

B-Thinker said...

salam mawar?

saya tak mau jadi bapak awk. saya cuma nak awk link blog saya.

salam perkenalan di alam maya.

MAWAR BERDURI said...

salam b?

ok bah kalu kau di layan

Apai Ngelai said...

Sedara Belut,

Saya tak nampak apa salahnya pada penggunaan 'nyanyuk' itu. Apakah ia mengganggu peribadi sedara?
Apakah bentuk bahasa dan ayat sopan yang sepatutnya digunakan dalam keadaan suasana politik negara sekarang?

Wahai Belut, jika hendak menjadi seorang cikgu sivik saya syorkan pergilah ke blog lain yang lebih biadap lagi perkataannya. Contohnya http://perisik-rakyat.com/

Jika sedara nak jaga adab orang fikirlah keadaan diri dulu, jika tidak mampu bersuara menegur orang lain, sayugia kiranya sedara berdiam sahaja atau jangan membacanya terus.. Dengan itu sedara pasti tidak terganggu dan sedara juga tidak mengganggu orang lain.

JomoSama said...

Salam adikku yang penuh duri....
Makin tajam sudah durimu ya... hinggakan isu yang beginipun ko berani langgar juga!!
Tapi..ok lah, kita sebagai anak-anak yang prihatin...elok juga kita menegur bapak-bapak kita ni, agar mereka sentiasa ingat..bahawa kita bukan selamanya bebudak kecik.
sebenarnya...cadangan tersebut adalah cadangan paling bodoh dalam abad ini, `the worst blooper of the century'..entah kenapalah Tan Sri tu cakap cam tu...mungkin betullah tu...sudah nyanyuk!!

MAWAR BERDURI said...

Welcome back Jomo
long taim no c u ohh..

selamat aktif semula berblog ko lah sahabat ko lah musuhku yang suka cari pasal uhuh..