BARISAN NASIONAL BARISAN KITA

Thursday, April 5, 2012

Ahli PKR DESAK AZMIN ALI JAWAB TUDUHAN JIKA TIDAK LETAK JAWATAN LAH BRO...

Bagi mereka yang tidak pernah secara serius tenguk berita dan mengikuti perkembangan politik negara musti ada yang ndak tau apa bah tuduhan terhadp c Azmin anik..so oleh yang demikian maka dengan ini memetik kenyataan akhbar YB. Dato Dr. Hassan Ali berikut adalah antara perkara2 ini bro azmin ni patut jawab bah...bukan buat bodo walaupun nampak sangat tak pandai...

"Oleh kerana saya telah bersedia untuk menjawab dan telah pun memberikan jawapan kepada tohmahan YB, sekarang giliran YB Bukit Antarabangsa pula untuk menjawab soalan saya bagi pihak rakyat negeri ini yang ingin tahu setelah bertahun-tahun tidak mendapat respon daripada YB mengenainya. Perkara-perkara berikut ialah: "

i. Sila jelaskan dari mana sumber kewangan YB Bukit Antarabangsa dan isteri untuk membeli saham yang nilainya mencecah RM2 juta pada tahun 1992 hingga 1994. Sedangkan ketika itu saya difahamkan YB menerima gaji lebih kurang RM2,000.00 sebulan sahaja.

ii. Sila nafikan laporan yang menyatakan bahawa Pengerusi Yayasan Pembangunan India Malaysia Sdr S.A Vickneswaran yang mendakwa bahawa YB dan isteri termasuk seorang ipar memiliki saham yang nilainya mencecah RM8.5 juta di awal tahun 1990 an.

iii. Sila nafikan tuduhan adinda perempuan bongsu YB yang mengatakan bahawa YB sudah 8 bulan tidak menziarahi dan hampir terputus hubungan dengan ibu kandung sendiri yang kini berumur 78 tahun dan dilaporkan uzur.

iv. Sila nafikan tuduhan yang dibuat dalam buku karangan Syed Hussin Al-Attas bertajuk “Tuhan, Politik dan Seks” yang diterbitkan pada tahun 2010 menyebut bahawa YB dikatakan mengetahui mengenai hubungan intim isteri YB dengan Penasihat PKR merangkap Ketua Pembangkang. Perkara yang sama dibangkitkan oleh adik YB sendiri, Umi Hafilda dalam sidang akhbar beliau turut serta minggu lalu.

v. Sila sahut cabaran para blogger yang meminta YB mengizinkan ujian DNA dijalankan ke atas anak YB yang bernama Farah Afifah di klinik yang di iktiraf oleh kerajaan untuk menentukan kesahihan nasab biologinya.

"Saya timbulkan persoalan-persoalan ini kerana bagi saya YB tidak mempunyai “locus-standi” untuk berbicara soal kredibiliti, integriti dan ketelusan. Banyak pihak yakin selagi YB tidak membersihkan diri dan keluarga terhadap tuduhan-tuduhan ini, selagi itulah mereka menasihatkan supaya YB menutup mulut sahaja. Lebih sesuai untuk YB mencermin muka sendiri sebelum menuduh orang lain"...

MB: Sebagai rakyat malaysia dan blogger yang sesekali menulis2 d alam maya ini sa pun mau tau jua bah jawapan atas semua persoalan ini...jika tiada jawapan apakah semua ini benar? jadi JAWAP LAH bro

No comments: